Biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" Blăgești

Primul preot care a fost in mijlocul crestinilor din localitate a fost parintele Pavel Oprea, care in in 1970 s-a mutat la cele vesnice , dar care a incercat de 3 ori sa ridice o Sfanta Biserica ,pentru ca autoritatile comunei daramau noaptea ce crestinii ridicau ziua .

In 3 august 1990 cu binecuvantarea I.P.S Silvestru Onofrei s-a pus piatra fundamentala la fata locului fiind prezent I.P.S Vlasie . Ridicarea constructiei si coordonarea lucrarilor au fost in grija parintelui Efrem .

In 1992 a fost numit preot paroh cucernicul Pr Gheorghe Racaru, care a fost inlocuit de parintele cucernic Nicolae Savu . Acesta a predat stafeta lucrarilor parintelui Nicolae Lazar in luna iunie a anului 1995 - preot paroh si in present.

In data de 6/19 iulie 1998, I.P.S Vlasie alaturi de episcopii: Pahomie, Demosten,Teodosie, Sofronie si un sobor de ieromonahi si preoti mireni, biserica din localitatea Blagesti a fost SFINTITA .

Biserica are ca hram principal pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril (8/ 21 noiembrie) , dar si hramul mic Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan (8/ 21 mai ) .

 

Hram Principal: 
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
Hram Secundar: 
Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan

Judet:

Adresa: 
comuna Blagesti, jud Bacau
Slideshow imagini: 

Continut recent

sebastian.roibu
sebastian.roibu
sebastian.roibu
sebastian.roibu
sebastian.roibu

Comentarii recente