PUTEREA GRÂULUI

PrintPrint
Sfantul Luca al Crimeei
Este cunoscut că grâul, meiul și muștarul găsite în sarcofagele mumiilor egiptene - care au o vechime de 3000 de ani -, dacă nu au fost supuse acțiunilor dăunătoare, în care să fi fost posibile procese fermentative ce le-ar fi putut afecta, pot da roade bune dacă sunt plasate în condiții favorabile de umiditate și căldură. Următoarea experiență a fost realizată de către fizicianul Jean Becquerel (1878-1953) la Paris, în anul 1909. Semințe de grâu, lucernă și muștar alb au fost uscate în vid timp de șase luni la temperatura de 40 grade C și apoi sigilate în eprubete de sticlă vidate. Aceste eprubete au fost expediate la Londra și acolo au fost ținute timp de trei săptămâni în atmosferă umedă, la aproximativ -190 grade C, și apoi încă 77 de ore în hidrogen lichid, la -250 grade. La Paris eprubetele au fost redeschise și semințele au fost puse într-un mediu umed la 28 grade. S-a dovedit că încolțirea s-a desfășurat absolut normal. Nu s-a constatat nici o diferență comparativ cu probele de semințe care fuseseră păstrate în condiții obișnuite. La o temperatură joasă, de -250 grade, orice indiciu asupra unei activități vitale este exclus. Nici chiar cele mai energice reacții chimice nu se pot desfășura la o astfel de temperatură joasă. Din aceste experiențe vedem că este posibilă moartea temporară, dacă acțiunea care împiedică activitatea vitală nu conduce la distrugerea organismului. Dacă este atât de evident că moartea temporară a semințelor și a animalelor nu împiedică renașterea vieții întru acestea, oare nu suntem îndreptățiți să afirmăm că acest fenomen este cu putință în ele prin acțiunea unei puteri necunoscute nouă, energia vitală, care nu e supusă deloc acțiunii agenților distructivi care afectează viața semințelor și a plantelor? Iar o astfel de energie bineînțeles că nu poate fi decât energie duhovnicească - puterea de viață dătătoare a Duhului Sfânt.
Sursa: 
Sfântul Luca al Crimeei, Puterea inimii, traducere de Evdochia șavga, Ed. Sophia, București, 2010, p. 76-77.

Continut recent

Comentarii recente