Ps Sofronie - Mesaj către tineri

PrintPrint

P.S. Sofronie Suceveanul către tinerii ortodocși

Dragii mei,

Nădăjduiesc că veți avea răbdarea să citiți până la capăt.

Ceea ce veți citi în rândurile de mai jos este un semnal de alarmă privind urâciunea vremurilor noastre, nu o critică sau o judecată. Sunteți vulnerabili în fața atâtor manipulări, obligativități și condiționări spre renunțarea la credință și la tot ceea ce mai există omenesc în societatea noastră creștină, pe care numai împreună le putem evita.

În primul rând să-I mulțumiți Domnului pentru că v-ați născut în această credință pentru că, chiar și în al 12-lea ceas, mai aveți șansă la mântuire, chiar dacă, mulți dintre voi, nu aveți habar, sau nu vreți să știți, ce înseamnă mântuirea, credința și implicațiile ei.

V-ați botezat în numele Sfintei Treimi, al Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, și cu pecetea Darului Duhului Sfânt v-ați uns făcându-vă fii ai lui Dumnezeu prin baia Botezului și frați întru Hristos. Viața voastră este privilegiată pentru că în familia ortodoxă toți ne rugăm unul pentru altul și, bineînțeles, că și pentru mântuirea voastră se roagă foarte mulți: asceți, pustnici, monahi și monahii, preoți și credincioși, părinți, bunici și alții, convinși de ceea ce va veni.

 

Semnele sunt din ce în ce mai clare, proorociile se adeveresc, răul e mai prezent ca oricând în tot ceea ce mișcă pe acest pământ iar prooroci mincinoși întâlnim la tot pasul.

"Când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni" (Psaltirea-Catismaa 2-a). Vreau să vă previn că niciodată nu a fost mai multă minciună pe pământ ca acum, asta pentru că accesul la informație, cel mult dorit, este la îndemâna oricui, însă informația în totalitate este controlată de câțiva indivizi care, în interes personal, manipulează tot ce ajunge la urechile voastre, deci sunteți parte integrantă a minciunii lor.

Cea mai mare abilitate a diavolului constă în faptul să ne convingă că nu există.

Mulți dintre voi nu realizați că aveți șansa și onoarea de a fi parte a familiei ortodoxe. În timp, Duhul Sfânt lucrează, și veți înțelege. Uitați-vă la oamenii din jurul vostru, vise pare că sunt normali? Nu, sunt slugi robotizate, oameni pe care, de multe ori, îi copiați sau invidiați. Trăiți în lux și aveți venituri mari? Totuși gândiți-vă la ce v-ar plăcea să faceți în viață și cu viața voastră. E ceea ce faceți acum? Nu, în niciun caz. Visurile voastre sunt altele, sunteți slugile sistemului care va îndobitocește în fiecare zi câte puțin.

Așteptați concediul anual că să faceți ce făceau părinții voștrii în fiecare zi: să vă vedeți părinții, rudele și casa părintească.

Stăpânii lumii încearcă, şi în mare măsură au reuşit, să instaureze o Nouă Ordine Mondială, în care oamenii să fie sclavi, muncitori docilizaţi, care doar muncesc; muncă modernă, nu pe câmp, oameni care habar nu au şi cărora nu le pasă că sunt sclavi. Scopul este exploatarea maselor de oameni, de către o elită profitoare, care să aibă controlul total al omenirii prin nenumărate metode şi instrumente subversive, malefice, mai mult sau mai puţin ascunse, aplicate toate în cadrul Sistemului de exploatare

Sursa: 
https://manastireasfantulglicherie.ro/catre-tinerii-ortodocsi/

Comentarii recente