Mitropolitul Ilarion Alfeiev

ROADELE MUZICII

Unii cred că nu pot exista

PUTEREA CREATOARE A ARTISTULUI

Artistul, compozitorul, scriitorul şi reprezentantul oricărei profesii creatoare poate, prin măiestria sa artistică, să-L slăvească pe Făcător.

TINERII ŞI MUZICA CLASICĂ

Sunt pe deplin conştient de numărul neînsemnat de tineri care ascultă muzică clasică, în vreme ce aproape toţi ascultă muzica la modă.

COMPOZITORI

Adevărata întoarcere a compozitorilor apuseni spre sfera credinţei s-a petrecut doar la

DUMNEZEU ŞI MUZICA

Calea către credinţa creştină începe adesea cu descoperirea lui Hristos cel Viu mai degrabă decât cu recunoaşterea adevărurilor dogmatice ale Biserici

ARTA MĂRTURISITOARE

Cultura poate fi purtătoar

ARTA MĂRTURISITOARE

Cultura poate fi purtătoare de evlavie creștină. în Rusia, în anii sovietici, când literatura religioasă era inaccesibilă, oamenii au învățat despre Dumnezeu din lucrările clasicilor ruși.

COMPOZITORI

Adevărata întoarcere a compozitorilor apuseni spre sfera credinței s-a petrecut doar la sfârșitul secolului XX, când, în locul zgomotului disonant, fără formă, al muzicii aleatorii și al tăcerii lipsite de conținut, a apărut o nou-gândită armonie pentru tăcerea spirit

DUMNEZEU ȘI MUZICA

Calea către credința creștină începe adesea cu descoperirea lui Hristos cel Viu mai degrabă decât cu recunoașterea adevărurilor dogmatice ale Bisericii. Creștinismul este o religie concentrată pe Omul viu, o persoană istorică.

TINERII ȘI MUZICA CLASICĂ

Sunt pe deplin conștient de numărul neînsemnat de tineri care ascultă muzică clasică, în vreme ce aproape toți ascultă muzica la modă. Consider că aceasta este o adevărată tragedie.

Pagini

Subscribe to Mitropolitul Ilarion Alfeiev

Comentarii recente