Sfantul Andrei Criteanul

Sfantul Andrei Criteanul - Canonul cel Mare

Postati un comentariu cu ideea cartii pentru a-i ajuta pe ceilalti

ÎNTUNECATU-MI-AM FRUMUSEȚEA SUFLETULUI CU PLĂCERILE POFTELOR

Lacrimile desfrânatei, Îndurate, și eu le vărs înaintea Ta; milostivește-Te spre mine, Mântuitorule, cu îndurarea Ta. Întunecatu-mi-am frumusețea sufletului cu plăcerile poftelor, și cu totul, toată mintea țărână mi-am fãcut.

SUFLETE AL MEU, PUNE ÎNCEPUT BUN POCĂINȚEI!

De unde voi începe a plânge faptele vieții mele celei ticăloase ? Ce începere voi pune, Hristoase, acestei tânguiri de acum? Ci ca un milostiv, dă-mi iertarea greșalelor. Vino, ticãloase suflete, împreuna cu trupul tău de te mãrturisește la Ziditorul tuturor.

MAI MULT DECÂT TOȚI OAMENII EU AM GREȘIT ȚIE

Mai mult decât toți oamenii, eu însumi am gresit Ție; ci Te milostiveste, Mântuitorule, ca un Dumnezeu, spre fãptura Ta. Viforul rãutãților m-a cuprins, Milostive Doamne; ci, ca lui Petru, întinde-mi și mie mâna Ta.

RIDICĂ DE LA MINE DOAMNE LANȚUL CEL GREU AL PĂCATELOR

Vremea este a pocãintei, vin cãtre Tine, Fãcãtorul meu; ridicã de la mine lanțul cel greu al pãcatului, și, ca un îndurat, dã-mi iertare de greșale. Sã nu mã urãști, Mântuitorule,

SPALĂ-MĂ MÂNTUITORULE CU LACRIMILE MELE!

Alunecat-am în desfrânare ca David și m-am umplut de noroi; dar Tu, Mântuitorule, spalã-mã și pe mine cu lacrimile mele. Fii mie milostiv, strig Ție ca și vameșul; Mântuitorule, curățește-mã; cã nimeni din cei din Adam n-au gresit Ție, ca mine.

Pagini

Subscribe to Sfantul Andrei Criteanul

Comentarii recente